Italské risotto s krevetami

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžičky Paprika sladká mletá Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 jemně nasekaná malá cibule
  • 1 kg velkých krevet
  • sůl, pepř dle chuti
  • 2 l drůbežího vývaru
  • 1 lžíce Italské bylinky Avoádo
  • 4 namačkané stroužky česneku
  • 2 šálky rýže arborio

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinády promícháme a necháme vychladit v lednici.

Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě.

Máslo rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Přidejte bílé víno a mícháme dokud se alkohol neodpaří.

Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Risotto je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Risotto by mělo mít konzistenci husté kaše.

Než se nám rissoto úplně dovaří dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby.  Pečeme dokud krevety nezrůžový.

 Do hotového rissoto přidáme parmezán lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetu servírujeme navrch risotta.