Huevos rancheros - Rančerské fazole

Kategorie:

Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Dušení

Rančerská omáčka

  • 1 lžička Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 červené papriky
  • olej na smažení
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 2 chilli papričky
  • 3 rajčata (rozmixovaná na pyré)

Ostatní suroviny

  • 1 vejce
  • čerstvý koriandr
  • 2 pšeničné tortilly
  • rančerská omáčka
  • 2 lžíce červených fazolí (konzervovaných)

Způsob přípravy

Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.

 

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran. Na pánvi usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.