Masové kuličky v boloňské omáčce

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžička Bazalka Avokádo
  • 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • 500 g mletého hovězího masa
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • čerstvá bazalka
  • hrst čerstvé petrželky
  • 500 g těstovin penne

Omáčka

  • 2 stroužky stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 sklenice vody
  • 2 mrkve
  • 1 červená cibule
  • 1 celer řapíkatý
  • 1 plechovka rajčat

Způsob přípravy

Mletá maso ochutíme sladkou  paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemnou nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše pořádku schmícháme. Ze směsi vytváříme kuličky  Kuličky umístíme do pekáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a do kastrůlku přilijeme rajčata a šťávu z plechovky a skleničku vody. Povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky a výpek, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.