Kuřecí souvlaki na kari s tzatziky

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžička Oregáno Avokádo
  • 1 lžička Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžíce Kari indické Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 220 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 600 g kuřecího masa

Tzatziky

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžičky Tzatziky Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 280 g bílého řeckého jogurtu

Způsob přípravy

Začneme s přípravou masa. Smícháním jogurtu, olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a koření vytvoříme marinádu. Přimícháme maso nakrájené na kostičky a necháme minimálně hodinu odležet.

Mezitím si připravíme tzatziky. Okurku rozkrojíme a odstraníme semínka, dužinu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Smícháme ji s jogurtem a přidáme kořenící směs Tzatziky Avokádo, kapku olivového oleje, sůl, šťávu z citrónu. Vše promícháme a necháme v lednici odpočinout. 

Poté maso napícháme na špejle a ugrilujeme dozlatova, nebo je nejdříve zprudka opečeme na pánvi a dáme dopéct na 200 °C do trouby.