Lososové karbanátky

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Karbanátky

  • 1 lžička Ryby Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 červené cibule
  • 100 g jarní cibulky
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 300 g filetu z lososa

Salát

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 čerstvá okurka
  • 1 avokádo
  • šťáva z 1/2 limetky
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo

Způsob přípravy

Do mísy vložíme namletý filet z lososa, strouhanku, nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli a rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření na ryby a promícháme. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a necháme je chvíli odležet.

Mezitím si v čisté misce připravíme salát. Smícháme nakrájený okurek, červenou papriku, avokádo, přidáme olivový olej a nakonec vše dochutíme solí a šťávou z limetky.

Karbanátky smažíme na rozpálené pánvi 3 minuty z každé strany, servírujeme společně se salátem.