Domácí tlačenka

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zabíjačka
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Majoránka Avokádo
  • Nové koření mleté Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 30 gramů česneku
  • 2 kg vepřového masa
  • 500 ml vývaru
  • Nákladané cornichons
  • 2 kg tučného vepřového masa (z hlavy,..)
  • vepřové nožky
  • Alpská sůl s jódem

Způsob přípravy

Maso uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Kůži umeleme a vložíme do mísy. Přilejeme čistý vývar a přidáme všechno koření.  Tekutou směs dobře promícháme.

Na jednom konci obal na tlačenku zavážeme provázkem a naplníme masovou směsí tak, aby vznikl pevný válec. Tlačenku zavážeme i z druhé strany, vložíme do hrnce s vodou a necháme táhnout přibližně 1,5 hodiny. V polovině vaření tlačenku otočíme.

Hotovou tlačenku položíme na desku a zatížíme prkénkem, postupně ji necháme vychladnout. Každých 15 minut jí trošku pootočíme.

Servírujeme s cibulkou, okurkami a čerstvým chlebem.