Kuře pečené na mrkvi

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Kmín celý Avokádo
  • 3 lžíce Kuře pečené Avokádo
  • 2 cibule
  • 100 gramů másla
  • 1 mrkve
  • 1 lžička Alpská sůl s jódem
  • 8 horních kuřecích stehen

Způsob přípravy

 

Kuřecí stehna ze všech stran ochuťte kořením. Dejte do pekáče. Podlijte 100 ml vody. Přikryjte víkem a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut.
Poté víko odklopte, kuřecí maso vyndejte na talíř. Oloupanou mrkev nakrájejte na špalíčky nebo kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Dejte do pekáče, ve kterém se pekla kuřecí stehna. Ochuťte solí a kmínem. Promíchejte a nahoru naskládejte zpátky kuřecí stehna. Poskládejte plátky másla, opět přiklopte víkem.
Pečte při stejné teplotě, 190 °C, 30 minut. Po této době odklopte víko a dopečte kuřeti křupavou kůrku. Průběžně polévejte výpekem.