DOMÁCÍ CHLÉB

Kategorie:

Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Kmín drcený Avokádo
  • 1 lžičky soli
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnku vody
  • půl lžičky sušeného droždí

Způsob přípravy

 

Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vodu a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte 12-18 hodin kynout. Tedy ideálně přes noc. Těsto vyndejte z mísy na pomoučenou desku a přeložte několikrát strany přes sebe. Posypejte moukou a nechejte chvilku odpočívat. Poté vytvarujte bochník a nechejte ještě hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 200 °C a dejte do ní rozpálit taky litinový hrnec. Bochník přendejte do rozpáleného hrnce a dejte péci přikrytý poklicí na 30 minut, poté poklici sundejte a pečte ještě dalších 20 minut. Nechejte vychladnout na mřížce a pak už si ho vychutnejte.