DÝŇOVÁ POLÉVKA

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • sůl dle chuti
  • olivový olej
  • kousek celeru
  • špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 120 ml smetany
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • dýňová semínka k podávání
  • 1 dýně hokaido

Způsob přípravy

Nejprve rozkrojte dýni hokaido na osminky a zbavte ji semínek. Dýni hokaido nemusíte loupat. Kousky dýně vložte do pekáčku nebo zapékací mísy. K dýni přidejte zeleninu (nakrájenou na kostičky) vše pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct společně na 190 ºC asi 30 minut, dokud vše nezměkne. Když je dýně a zelenina upečená, přendejte ji do hrnce a zalijte vývarem, přidejte sušený tymián a mletý muškátový oříšek a polévku nechte přejít varem. Poté vše rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a znovu polévku provařte. Nakonec polévku dochuťte solí a podávejte s dýňovými semínky.