PERNÍČKY

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 balení Perník Avokádo
  • lžíce medu
  • 3 vejce
  • 800 gramů hladké mouky
  • 1 lžičky jedlé sody
  • 300 gramů cukr moučka
  • 250 gramů Hery
  • kakao

Způsob přípravy

Všechny suroviny smíchat a vypracovat v nelepivé, pevné těsto. Nechat 24 hodin odležet v lednici. Rozválet na velice lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené. Vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a upéct.

 

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.