Marinovaná kachní prsa s broskví, rukolou a italskou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
  • 1 lžíce pražených piniových oříšků
  • 1 lžíce pražených kešu oříšků
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 4 kachní prsa (každá cca 160 g)

Omáčka:

  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžička másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 broskve oloupané a nakrájené na kousky

Salát:

  • 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
  • 10 lístků čerstvé máty
  • 1 svazek rukoly

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso marinujeme v pikantní marinádě 6-8 hodin. Broskve osmažíme na másle s olivovým olejem, medem, rozmarýnem a bílým vínem. Naložená kachní prsíčka smažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, poté pečeme asi 15 minut při 170 °C. Po upečení kachnu nakrájíme na plátky.

Rukolu a mátu omyjeme, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Italskou zálivku připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jí  rukolu s mátou.

Na talíř uložíme kachní prsa, přelijeme broskvovou omáčkou a posypeme oříšky a parmazánem. Podáváme s křupavou bagetou.