PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 balení směsi Roštěnky Avokádo
  • 1 lžička soli
  • 800 gramů vepřového bůčku

Na špenát

  • Česnek sušený Avokádo
  • sul
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 700 gramů mraženého špenátu
  • 4 lžíce celozrnné žitné mouky

Způsob přípravy

Vepřový bůček ze všech stran okořeňte a nechejte přes noc, ale klidně i 24 hodin odležet v lednici. Na druhý den dejte péct do zavřeného pekáče, do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi dvě hodiny, poté odklopte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte pěkně dokřupava. Můžete průběžně polévat. 

Ke konci pečení si připravte špenát, bude to rychlovka. Na rozehřátém oleji opečte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte mražené listy špenátu. Ochuťte solí, sušeným česnekem a na střední teplotu nechejte povolit špenát. Zasypejte moukou, promíchejte a zvolna nechejte probublávat 15 minut. 

 

Podávejte společně, posypané jarní cibulkou.