NEPEČENÝ TVAROHOVÝ DORT S JAHODAMI

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • 1 lžička Skořice mletá Avokádo
  • 500 gramů jahod
  • 400 gramů kysané smetany
  • cukr podle chuti
  • 200 gramů piškotů
  • 3 vaničky tvarohu (celkem 750 g)
  • 50 gramů čokolády

Způsob přípravy

 

Připravte si rozevírací dortovou formu. Dno a boky vyložte folií. Vyšlehejte společně kysanou smetanu, tvaroh, skořici a cukr podle chuti. Na dno formy naskládejte piškoty. Zalijte první tenkou vrstvou krému. Na ni naskládejte plátky jahod. Opět malá vrstva krému, piškoty, krém, jahody, krém a nahoru piškoty. Povrch dortu zasypejte nastrouhanou čokoládou. V lednici nechejte odpočívat minimálně 12 hodin. Poté krájejte a podávejte.