PODZIMNÍ ZELNÝ SALÁT

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 jarní cibulky
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 bulvový celer
  • Himálajská sůl Avokádo
  • 1/2 menší hlávky červeného zelí
  • 1 jablko
  • majonéza a bílý jogurt (1:1)

Způsob přípravy

Celer oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Vařte v osolené vodě pět minut. Zelí nakrájejte najemno, mrkev a jablka nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Všechno společně, včetně vařeného celeru, dejte do mísy. Zalijte octem, který jste rozšlehali metličkou s cukrem. Promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte majonézu s jogurem a promíchejte. Salát chutná nejlépe, když ho přes noc necháte uležet v lednici. 

Podávejte vychlazený s kouskem pečiva.