SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 10 kuliček Jalovec celý Avokádo
  • 2 lžičky Divočina Avokádo
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 100 ml smetany
  • 100 g másla
  • 400 g brambor
  • 800 g srnčích medailonků
  • 1 velký bulvový celer
  • špetka tymiánu

Způsob přípravy

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte s olivovým olejem a kořením Divočina. Do této směsi srnčí maso naložte přes noc. Nechte odpočívat přes noc v lednici.

Na druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.

Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.

Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce. Z každé strany asi dvě minut. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.

 

Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.