BLINY S UZENÝM LOSOSEM

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 10 g droždí
  • 8 g soli

na ozdobení

  • 1 lžička Alpská sůl s jódem
  • Česnek sušený v mlýnku
  • plátky uzeného lososa
  • 300 g husté zakysané smetany
  • pažitka a petrželka

Způsob přípravy

Smíchejte droždí s vlažným mlékem a nechejte deset minut při pokojové teplotě odpočívat. Na povrchu vyskočí bubliny a kvásek je připravený.

Přidejte další suroviny na těsto. To nechte kynout 45 minut při pokojové teplotě. Poté z něj smažte bliny - malé “lívanečky”.

 

Dochuťte zakysanou smetanu solí a česnekem z mlýnku. Chuť dolaďte podle sebe. 

Krém naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a spolu s lososem naaranžujte na bliny.

 

Posypejte nasekanou pažitkou a petrželkou.