KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Paprika lahůdková mletá Avokádo
  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 šalotky
  • 4 kuřecí stehna
  • 500 g hnědých krémových žampionů
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 200 ml kuřecího vývaru

Způsob přípravy

Předehřejte si troubu na 190 °C. Ochuťte kuře. Kuřecí kousky osolte a opepřete z obou stran a posypejte tymiánem a paprikou.

Připravte si velkou pánev, kterou můžete vkládat do trouby. Zahřejte na ní olivový olej a opečte kousky kuřete dozlatova. Asi 5 minut na každé straně. Poté kuře vyjměte a odložte.

Přidejte do pánve šalotky a žampiony a restujte, dokud nezačnou měknout. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

Zalijte vývarem. Nechte chvilku povařit, aby se uvolnily připečené kousky z pánve.

Kuře vraťte na pánev, kůží nahoru.

Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte nezakryté asi 35 minut.

 

Až bude kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvilku odpočinout. Podávejte kuře na žampionech a šalotce s rýží.