Hovězí guláš s cizrnou a rajčaty

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Bobkový list Avokádo
  • Kmín drcený Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • 100 ml červeného vína
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 600 g hovězího masa
  • 1 bílá cibule nakrájená na proužky
  • 1 červená cibule nakrájená na proužky
  • 1 mrkev nakrájená na nudličky
  • 1 červená paprika nakrájena na nudličky
  • 8 žampionů nakrájených na plátky
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 200 g oloupaných rajčat nakrájených na kostičky
  • 200 g cizrny (1 plechovka)
  • 100 g uzeného bůčku nakrájeného na nudličky

Marináda:

  • 1 balení Guláš Avokádo
  • 100 ml olivového oleje

Způsob přípravy

Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Naložíme do olivového oleje společně s kořenícím přípravkem Guláš a necháme 1 hodinu odležet. Takto připravené maso osmažíme na olivovém oleji dozlatova, přidáme bílou a červenou cibuli, uzený bůček, mrkev, papriku, žampiony, česnek a koření. Vše smažíme, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 40 minut. Následně přidáme rajčata, cizrnu, dochutíme a přidáme nasekaný koriandr.

Takto připravený guláš podáváme s jogurtem.