Husí játra z pánve s karamelizovanými fíky
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
3 lžíce medu
-
2 lžíce másla
-
4 plátky bagety
-
olej na smažení
-
8 čerstvých fíků
-
50 ml koňaku
-
2 lžíce džemu z růží
-
400 g husích jater
-
několik listů čerstvé máty
Způsob přípravy
Fíky nakrájíme na kousky a smažíme na pánvi s máslem, medem a koňakem. Po 5 minutách přidáme džem z růže a vše dochutíme pepřem.
Očištěná husí játra nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a rychle osmažíme na malém množství oleje na hodně rozehřaté pánvi. Horká játra uložíme na bagety, které jsme dříve nechali opéct v toasteru.
Podáváme s karamelizovanými fíky, omáčkou s růží a čerstvou mátou.