Toskánské jehněčí se sušenými rajčaty a artyčoky

Kategorie:

Druh jídla: Skopové a jehněčí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 4 lžičky koření Tymián Avokádo
  • 8 lžic olivového oleje
  • 8 sušených rajčat
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl dle chuti
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 4 jehněčí hřbety každý cca 200 g
  • 4 nakládané artyčoky

Marináda

  • 1 balení Marináda Tomatová s česnekem Avokádo

Způsob přípravy

Omyté, očištěné a osušené jehněčí naložíme do marinády a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.

Naložené maso osmažíme na pánvi, následně je přeložíme do zapékací misky s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, sušenými rajčaty a nakládanými artyčoky. Vše posypeme solí a mletým černým pepřem a pečeme 15 minut při 180 ˚ C.