Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžička koření Bazalka Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 žíce koření Petrželová nať Avokádo
  • 2 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 1 lžíce strouhanky
  • olivový olej na smažení
  • 1 vejce
  • 1 snítka čerstvé pažitky
  • 300 g jehněčí kýty
  • 300 g vepřové krkovičky
  • 100 g sýra feta
  • 3 jarní cibulky nasekané na kostičky
  • 200 g oloupaných rajčat
  • 1 lžíce slunečnicových semen

Způsob přípravy

Jednu cibuli najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, přípravek Gyros-Kebab, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky.  Na každé uložíme nakrájený na kostičky sýr feta a placičku stočíme.

Osmažíme dozlatova a pečeme asi 15 minut při teplotě 150 ° C.

Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.

Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.