Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu oříšky

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Oregáno Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl dle chuti
  • olivový olej
  • 1 kg kuřecích stehýnek bez kůže
  • 300 g rajčatové dužiny
  • 300 ml slepičího vývaru
  • 1 lilek nakrájený na kostky
  • 1 cuketa nakrájená na kostky
  • 0.5 šálku celých oloupaných mandlí
  • 0.5 šálku spařených rozinek
  • 1 svazek nasekaného čerstvého koriandru
  • 0.5 šálku kešu oříšků

Marináda

  • 0.5 lžičky koření Kmín celý Avokádo
  • 1 lžička koření Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku

Způsob přípravy

Omyté a očištěné kuřecí maso natřeme připravenou marinádou a necháme asi 4-6 hodin odležet v lednici.

Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, pak osmažíme maso ze všech stran, přidáme rajčata a vývar a vaříme doměkka.

Lilek a cuketu uložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, posypeme oregánem, pak pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C. Takto připravenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.

Před podáváním posypeme praženými mandlemi, kešu oříšky, rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Podáváme s rýží.