Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu oříšky
Suroviny pro 4 osoby:
-
Oregáno Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
šťáva z 1 limetky
-
sůl dle chuti
-
olivový olej
-
1 kg kuřecích stehýnek bez kůže
-
300 g rajčatové dužiny
-
300 ml slepičího vývaru
-
1 lilek nakrájený na kostky
-
1 cuketa nakrájená na kostky
-
0.5 šálku celých oloupaných mandlí
-
0.5 šálku spařených rozinek
-
1 svazek nasekaného čerstvého koriandru
-
0.5 šálku kešu oříšků
Marináda
-
0.5 lžičky koření Kmín celý Avokádo
-
1 lžička koření Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
2 cibule
-
4 stroužky česneku
Způsob přípravy
Omyté a očištěné kuřecí maso natřeme připravenou marinádou a necháme asi 4-6 hodin odležet v lednici.
Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, pak osmažíme maso ze všech stran, přidáme rajčata a vývar a vaříme doměkka.
Lilek a cuketu uložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, posypeme oregánem, pak pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C. Takto připravenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.
Před podáváním posypeme praženými mandlemi, kešu oříšky, rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Podáváme s rýží.