Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Smažení
Kapr v kořeněném těstíčku
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 lžíce Ryby Avokádo
- 50 ml bílého vína
- 1 citrón
- 1 vejce
- olej
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 kapří filety
Způsob přípravy
Citronovou šťávu smícháme se dvěmi lžícemi kořenící směsi na Ryby. Filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme. Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme posypat mandlovými plátky.